Plogging: goed voor je lichaam, je geest én het milieu!

Plogging is goed voor de natuur. Geef toe, hoeveel zwerfvuil kom je niet tegen tijdens een wandeling of tijdens het lopen? Vaak kijk je ernaar en stap of loop je gewoon verder. Door te ploggen maak je op sportieve wijze korte metten met zwerfafval. Want al ploggend ruim je het vuil dat je onderweg tegenkomt onmiddellijk op.

Plogging maakt je gewoonlijke looptoertje een pak intensiever. Je steeds bukken om afval op te rapen is ongeveer dezelfde beweging als een burpee of squat. En doordat je veel moet stoppen, is je plog run eigenlijk gewoon een intervaltraining. Kortom, goed voor jezelf én voor je omgeving!

Ben je minder sportief aangelegd? Dan is trashwalking iets voor jou! Je raapt zwerfvuil op terwijl je wandelt, ideaal om met kinderen te doen. Op die manier inspireer je misschien ook andere gezinnen die je onderweg tegenkomt.

Nooit meer zwerfafval

Wat is een goede plek om te gaan ploggen of te trashwalken? Helaas vind je overal zwerfvuil… Zeker in natuurgebieden en op het strand, maar waarschijnlijk ook bij jou in de straat. Wist je dat 80% van het plastic dat niet wordt opgeruimd sowieso in de oceaan belandt? Dus waar je ook gaat ploggen of trashwalken, elk afvalstuk wat je opraapt maakt de wereld een stukje schoner. Goed bezig!

Enkele tips voor tijdens het ploggen:

  • Neem zelf een plastic zak mee
  • Hou het veilig: draag handschoenen of neem een afvalgrijper mee
  • Zorg dat je goed door je knieën zakt als je iets opraapt, alsof je een diepe squad maakt.