Insectenjacht

Ga op wandel met een vergrootglas. Hiermee kunnen de kinderen kijken naar de mieren, spinnen, kevers of andere beestjes die ze op hun pad tegenkomen. Tip: draai eens een steen om, daaronder zit vaak een hele miniwereld van kriebeldiertjes. Wees wel lief voor de insecten! Zo’n insectenjacht is ook leerrijk: de kinderen leren bij over de insecten, wat de verschillen zijn enzovoort.

Ik zie, ik zie…

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: we kennen dit spelletje allemaal wel nog uit onze eigen kindertijd. Het is een echte ‘klassieker’ om kinderen actief te laten genieten tijdens het wandelen. Om de beurt mag iedereen iets ‘zien’: iets roods, iets in de vorm van een driehoek, iets dat een gek geluid maakt… De mogelijkheden voor dit spelletje zijn echt eindeloos!

Woordenslang

Bij een woordenslang noemt één iemand iets dat hij of zij ziet tijdens de wandeling. De volgende persoon moet dan aanvullen met een woord dat begint met de laatste letter van dat woord. Bovendien moet hij of zij het op dat moment zien tijdens de wandeling. Bijvoorbeeld: dennenboom, modder, regenworm, meiklokje, eikenblad… Echt fun!